Avfärgning

yey
Jag måste be er läsare om lite råd angående att avfärga håret. Igår sa frisören Frida på salongen Arnalids att avfärga mitt hår och sedan lägga i slingor skulle hjälpa till att få fram min naturliga hårfärg och minska utväxten. Den avfärgningen hon använder ska vara mer skonsam än blekning och få håret av bli 1-2 nyanser ljusare. Men jag är fortfarande lite skeptiskt till allt som bleker håret då jag tappade mer än hälften av allt min hår när jag blekte det under 3 års tid.

Så nu måste jag fråga er om lite tips, har ni avfärgat håret eller känner ni någon som gjort det? Hur blev det? Blev det mycket slitet?
Uppskattar alla svar, kramar!


Skriv en kommentar

 

Kommentarer till detta inlägg

Jag har har gjort det och det slet nästan ingenting på håret, väldigt skonsamt och resultatet blir mycket bättre om man avfärgar håret först än om man bara slänger i en ljusare färg. :D Lycka till! Kram Matilda


Postat av: Matilda 2009-04-24 11:47:20 [svara]
Härlig blogg. :D Ha en fin dag. Kramar


Postat av: Sara 2009-04-24 11:55:57 [svara]
Jag velar fram och tillbaka mellan brunt och blond hela tiden och bleka är mycket mycket mycket värre än avfärgning. Avfärgning tar ju bort färgen bara medans blekning lägger ett nytt lager med färg. Gjorde också det hos frisören en gång och jag märkte inte att mitt hår blev sletet alls, så la hon slingor i efteråt också, skit nice blev det :)


Postat av: Jennie 2009-04-24 12:02:22 [svara]
Hej Louise! Jag rekommenderar dig att lägga massor av tunna folieslingor! Det gjorde jag igår (bild finns i min blogg) och jag blev jättenöjd! Sen kan jag om jag vill om kanske 2 månader gå vidare o lägga ännu mer slingor. Mitt hår hade ungefär samma färg som ditt innan jag slingade det. Jag hade inte lagt avfärgning och slingor efteråt, känns som det blir för påfrestande för håret även om produkterna är skonsamma! Då är det bättre att ta det i flera steg. Vill du göra avfärgning innan slingningen så kan du ju göra det i två steg, först avfärgning nu o sen slingor om typ 2 månader. Men jag tycker att du bara ska göra slingor :)


Postat av: Annie 2009-04-24 12:07:42 [svara]
Annie: Det går inte att slinga håret ljusare, det är de som är så jobbigt. Frisören sa att den inte går att färga ett hår ljusare utan det är avfärgning eller blekning de ända valden :/ och sedan slingor efteråt...


Postat av: Louise 2009-04-24 12:09:50 [svara]
Det är skillnad att bleka i tre år mot att avfärga en gång! MEN du ska INTE göra det hemma, utan hos frisör!!!


Postat av: Krissie 2009-04-24 12:13:11 [svara]
Jag avfärgade håret för något år sedan och gjorde ljusare slingor. Det tog bra lång tid att avfärga! Tror jag fick sitta där i mer än fyra timmar. Så de är ganska jobbigt och påfrestande. Lite slitet blir det ju... Men jag var nöjd när jag äntligen fick gå där ifrån ! :)


Postat av: Olivia 2009-04-24 12:27:42 [svara]
Jag har avfärgat mitt hår och jag håller verkligen inte med komentaren nedan. En avfärgning innebär att man skalar av ytan på hårstråna (du hör ju själv hur det låter)vilket (kan) resulterar till att allt skydd på hårstråna som liksom skyddar det inre försvinner och kommer inte tillbaka försen det nya håret kommer, alltså det som växer ut, drf skulle jag personligen råda dig till att om du avfärgar håret inte gör något överhuvudtaget med håret, tex slingor är det sista man ska göra efter en avfärgning. tyvärr. det kmr slita oerhört på ditt hår. jag hade inte gjort det, men det är väl olika från hår till hår också antar jag. =)


Postat av: maggi 2009-04-24 12:45:46 [svara]
Jag har normalt hår och det blibr lätt slitet. Jag avfärgde håret och slingde det, och den blev inte mycket slitet!Mycket mindre än jg trodde. Mitt hår förlorde lite glns och så men efter en månad utan plattång och med mång inpckningar så var dewt nästan bättre är vanligt:)


Postat av: anna 2009-04-24 13:02:43 [svara]
Jag gjorde det för ett år sen och det slet inte alls mycket på mitt hår. Så länge man inte gör det för ofta och tar hand om håret sen så gör det inte så stor skada. Det är bara själva behandlingen som är plågsam. Lycka till :)


Postat av: Johanna 2009-04-24 13:07:21 [svara]
Jag gjorde det hos Bobby förra våren. Blev nöjd med resultatet och håret blev inte alls slitet av det. Men då var det i topkondition innan, så jag vet inte om jag bara hade tur eller ifall det faktiskt var skonsamt. Lycka till! :-)


Postat av: Irina 2009-04-24 13:13:22 [svara]
hej louise! Min kära svärmor är frisör, så jag ha fått ärliga svar från henne. Jag var i princip svart i håret när jag kom på att jag ville bli ljusare! Hon avfärgade då mitt hår, dels för att det inte sliter lika mycket, och dels för att då kan man ljusa upp hela håret några nyanser, för att sedan bleka lingor! slingar man håret genom blekning direkt, utan avfärning, blir det lätt lite \"randig\" känsla. vilket jag inte ville ha. så först avfärgning, och sedan bleka slingor! det kan jag absolut rekomendera. ger ett mer naturligt resultat! sedan kan du fortsätta bleka nya slingor, med 1-2 månaders mellanrum, tills du uppnått det resultat du önskar! (jag var otålig och har blekt med 1 månads mellanrum). hoppas du blir nöjd! :-)


Postat av: amanda 2009-04-24 13:19:01 [svara]
Jag har haft samma hårfärg som du har nu, jag ville göra det lite ljusare och mer levande, och dessutom slippa den ljusa utväxten (har ljusbrunt, cendre annars). Pratade fram och tillbaka med frisören och vi kom fram till att bästa sättet var att lägga i tunna tunna slingor i fyra olika nyanser i hela håret. Resultatet blev en ljusare hår som ser vädligt naturligt ut. :) Men slingorna måste vara jättetunna, så gör det hos en bra frisör!


Postat av: tuss 2009-04-24 13:19:03 [svara]
Ja min kompis avfärgade haret, fran att ha svart har. Harfrisörskan gjorde det flera ganger (OCKSA \"SKONSAM\") och hennes har blev helt förstört! Och det blev verkligen inte den färgen hon ville ha. Mer at det röda hallet alltsa!! Jag tycker du ska göra det suksesivt! Med lite slingor at gangen, sa gjorde jag och mitt har e jättebra nu! Dessutom e jag inte sa mörk i mig själv sa jag färgar heller inte det sa ofta! Kanske beror därför:)


Postat av: Maja 2009-04-24 13:19:27 [svara]
jag har både avfärgat & blekt och måste säga att avfärgning slet minst på mitt hår


Postat av: jen 2009-04-24 13:21:12 [svara]
Hej! Jag ville bara ha mitt hår några nyanser ljusare, och då masserade, typ shamponerede min hårfrisörska håret med blekmedel bara de minuter som behövdes för att överskottsfärgen skulle släppa. Jag är riktigt mörk , men tyckte att topparna blivit väl sotiga och att jag fått som en mörkare kant mitt på längderna. Detta gick helt bort o jag fick en jämn o fin färg. Efter detta lade hon i slingor i mahogny, och det blev jättefint. Tycker att det borde gå att göra nå´t liknande men med ljusa slingor. Lycka till!


Postat av: Christina 2009-04-24 13:49:40 [svara]
Jag brukade göra det när jag var yngre, dock inte hos frisör, men det slet jättemycket på mitt hår, håret var nästan som tuggummi, som man kunde \'dra\' ut tills det gick av. Jag förstår egentligen inte hur avfärgning kan vara bättre än blekning, men jag litar mcyket mer på frisörer än det man köper i affärerna, så det kanske blir superbra =)


Postat av: Vickan 2009-04-24 14:07:04 [svara]
Som frisör måste jag säga att avfärgning tar väldigt mycket på håret ändå. Den största nackdelen är att man inte riktigt säkert kan veta hur din hårfärg kommer se ut när du avfärgat det. Det eftersom det ligger så mycket färgpigment i ditt hår redan som framträder när man avfärgar. rekommenderar en ljusarefärgning istället eller att göra tunna tunna folieslingor i ditt hår med 6 % eller 9% väteperoxid. På så sätt sliter du inte på hela håret och blir ljusare. Lycka till! /Frida


Postat av: Frida 2009-04-24 14:09:13 [svara]
En frisör borde veta, precis som din, att det inte går att ljusarefärga ett redan färgat hår. Man kan enbart ljusarefärga ett naturligt opreparerat hår. Inte heller skalar en avfärgning av något från ditt hårstrå, det går in i hårstrået och bleker pigmenten EXAKT så som färg eller blekning fungerar, oftast är en avfärgning bara en sorts mildare blekning. Jag tycker du ska följa hennes råd, är övertygad om att det blir bra eftersom hon känt på ditt hårs kvalitet och därmed vet att ditt hår klarar behandlingen. En frisör vill ALLTID ha bra kvalitet på håren man jobbar med. Lycka till / frisörelev


Postat av: frisör :) 2009-04-24 16:52:00 [svara]
Jag var hårmodell för loreal och avfärgade håret två gånger på rad, jag gick från att ha svart hår till nästan ljusbrunt. Jag har väldigt tjockt hår och bra kvalité på det och märkte faktiskt ingen skillnad efteråt konstigt nog!


Postat av: Joy 2009-04-24 17:48:17 [svara]
Svar till Joy:
hej vad fick du för en färg på håret imellan de två avfärgningarna? /Anne


Postat av: Anne 2011-11-3 00:50:07 [svara]
Jag är naturligt blond men en period färgade jag håret väldigt mörkbrunt, nästan svart. Varje gång jag skulle färga den ljusa utväxten mörk färgade jag hela håret, vilket gjorde det ännu mer slitet. Det var redan lite slitet pga att jag hade blekt det en gång innan jag färgade det brunt, och använt alldeles för mycket hårspray (ung och dum). När jag avfärgade det blev det mer åt det orange hållet, vilket ditt antagligen också kommer bli. Cirka åtta veckor senare gick jag till henne igen och gjorde ljusa slingor, vilket gjorde håret mycket blondare och är det bästa alternativet om man vill färga det. Sen var jag dum ett tag och blekte det ett par gånger, vilket man verkligen inte ska göra! Slingor är definitivt det bästa, ser dessutom mycket bättre och naturligare ut. Nu (ca 2 år efter jag avfärgade det) ser min hårfärg väldigt naturlig ut och jag är jättenöjd :) färgar inte längre, utan slingar det bara nån gång i halvåret!


Postat av: Nadja 2009-04-24 17:54:33 [svara]
Avfärgning är det värsta du kan utsätta ditt hår mot. Det finns inget som heter en skonsam avfärgning, utan det är upp till frisören. Vissa kan göra den skonsammare genom att slänga i lite balsam el hårinpackning, men det hjälper inte mycket. Har du redan ett slitet hår är detta inte att rekommendera. Jag själv gjorde som du, sparade ut min egen hårfärg för att bli ljus och under tiden använde jag skumtoning som gav mitt hår världens lyster och ingen utväxt. Jag kör fortfarande på samma, då jag nyligen avfärgade håret. Allt jag hade kämpat för vart kaos. Mitt hår kändes som svinto, trots att jag gjorde det på en bra salong. Nu är jag tillbaka på skumtoning...och använder själv en dunderkur i form av en hemligt mixad olja som jag fick från Saudiarabien. Den använder jag i bastun, eller med fön o plastpåse. Den gör mirakel iaf! Håret har redan vuxit och glänser som bara den!


Postat av: maria 2009-04-24 18:17:00 [svara]
Jag gjorde det förra sommaren, har mörkbrunt hår (naturligt) och ville få en blondare färg. Har inte klippt det sedan dess men det är fortfarande fint och mjukt. Gjorde det till och med hemma och har färgat det mörkbrunt 3 gånger efter det. Så det ska inte vara någon större fara, tycker att du ska testa! Lycka till!


Postat av: Carolina 2009-04-24 18:20:49 [svara]
Såg att någon skrivit att avfärgning tar bort färgen o blekning lägger till ny färg, vilket inte alls stämmer. Blekning och avfärgning är samma sak, dvs att man tar bort det yttersta lagret av färg! Lousie --> Hur menar du med att det inte går att slinga håret ljusare? Är ditt hår för mörkt för det? För mitt hår gick alldeles utmärkt att slinga ljusare och det var ungefär samma färg som ditt. Till slingorna används ju blekning precis som till avfärgningen/blonderingen. Man färgar alltså inte ljusa slingor i det mörka håret utan man bleker slingor. Att färga ljusare går inte på något hår mer än ett helt obehandlat. Men blekning används alltid till slingor vad jag vet! Så skillnaden blir ju att bleker du först och sen gör slingor så kommer slutresultatet bli mkt ljusare (typ mellanbrunt med ljusa slingor) än om du lägger slingor med en gång (då blir det typ som mitt hår). Men både till avfärgning och till slingor kommer någon typ av blekning användas då det är det ända sättet att få håret ljusare!


Postat av: Annie 2009-04-24 20:00:19 [svara]
Jag vet inte hur många gånger jag har färgat håret men en period för ett par årsen så blekte och jag färga minst en gång i veckan, som sagt jag kan inte komma på en enda hårfärg jag haft, jag har alltid half ganska halvlångt hår, nedanför axlarna men efter att ha färgat håret nästan varje dag i en månad var jag tvyngen att klippa det jätte kort så, jag rakade håret till drygt 1 cm för att bli av med allt, men absolut inget jag ångrat, jag har kört sten hårt med inpackning och shampoo & balsam ifrån Redken, väärldens bästa om jag får säga det själv. Jag brukar ta inpacking ibland istället för att klippa mig så bra är det, iaf för mitt hår. Men det är klart att man kan klippa det någon cm eller två men om man går till en bra frisör så ska det absolut inte vara några svårigheter.


Postat av: Johanna-Catharina 2009-04-24 21:31:43 [svara]
håret blir lätt oragne, och det är svårt att få håret i en jämn färg. så det krävs nästan alltid två avfärgningar för att få ett jämnt resultat. plus att det sliter på håret iom att det bleker. PLUS att du är dö snygg i mörkt hår :D


Postat av: saana 2009-04-25 00:02:26 [svara]
Jag går frisörutbildning och jag har både testat att avfärga mitt eget och andras hår. På mig tyckte jag inte att det slet alls mycket och då avfärgade jag ändå ganska mycket (hade svart hår och ville få det mer mellanbrunt). Det du ska tänka på är ju om du har färgat håret många gånger, då kan det vara jättesvårt att få bort färgen. Jag rekomenderar starkt att du gör en avfärgning om du vill få ljusare hår. att bleka allt på en gång sliter mycket mer än en avfärgning.


Postat av: sandra 2009-04-25 14:28:10 [svara]
Jag gjorde det hos Bobby när jag jobbade där intill. Han var verkligen noga med att ta hand om mitt hår. Han lämnar dig inte ur sikte en sekund med avfärgningen i håret eftersom han ständigt vill känna och se på det för att allt ska bli så fint och bra som möjligt. Sedan valde han noga ut vilken toning han skulle ha i mitt hår och allt som behövde göras för att det skulle bli så perfekt som möjligt. Min hårfärg blev gudomlig och kvalitén på håret var fortfarande jättebra. Använd Loréal\'s repair inpackning varje gång du tvättar håret fram till avfärgningen. Den drar ur din nuvarande färg väldigt mycket och innehåller fibrer som öppnar upp och reparerar hårstrået. Avsluta med ett balsam för att sluta hårtstråna igen och undvika ett strävt hår. Lycka till!


Postat av: Rebecca 2009-04-25 14:59:17 [svara]
Hej! Fick reda inne på Åhlens att det i stort sett inte finns något som heter Avfärgning, att det är samma som blekning. Dock har några frisörer äkta vara, alltså riktig avfärgning som nu din frisör nog har. Min vän gjorde än avfärgning hos frisören för att bli ljusare men det hela slutade med att hon såg ut som en \"tiger\" i håret. Frisören sa att man inte kunde göra mera än att låta det växa ut och blekas utav solen. Min vän orkade inte vänta så jag färgade hennes hår, hon har väldigt glansigt och tjockt hår, inget självfall. Hon ville bli en solkysst brunett. Hon gick igenom blekning, rödtoning, toning, permanentfärgning på två dagar. Hennes hår är i lika bra skicka som innan, men hon får dock vänta med att lägga i de blonda slingorna. Men om du har självfall och ditt hår är naturligt \"slitet\" så får du räkna med att dem kommer ta mycket skada.


Postat av: Sara 2009-04-25 18:48:16 [svara]
Jag färgade en gång mitt hår mörkt. Nästintill svart. (själv). När jag sen kom på att jag ville ha en ljusare nyans av brunt frågade jag min mamma som är gammal frisör vilken färg jag skulle ta. Då säger hon det hon borde ha sagt till mig tidigare- att man inte kan ljusfärga ett redan mörkt hår. Man måste altså avfärga det. Vilket jag gick till frisören och ville göra. jag fick vända i dörren för han ville inte göra det. Det skulle slita för mycket på mitt hår (som redan var ganska slitet av all färgning jag hållt på med). Jag gjorde det själv med blekning för att sen färga om på nytt. Det slet på mitt hår jätte mycket. MEN det beror nog på vad man har för kvalité på håret innan :) Däremot vet jag från vänner som ljusfärgat att de fått bleka det lite i taget. Först har det fått gå med en orangeliknande nyans för att sen bli ljusare och ljusare.


Postat av: Nathalie 2009-04-25 21:03:48 [svara]
Hej! mitt hår blev katastrof, jag ville bli ljusare inför min student sommaren 2007 och jag hade hår ner till midjan. Frisören gjorde en avfärgning på mig och jag gick från mörkbrun till orange. Därefter la hon en ljusare färg och mitt hår blev superfrizzigt. Va tvungen att kapa 15 cm.


Postat av: Nani 2009-04-27 00:59:07 [svara]
aväfrga eller blek det INTE. håret blir förstört. du kommer få tugummi hår. jag fick det. men det är på bättringsvägen nu. men gjör slingor hos frisören istället, blek eller avfärga det inte själv!


Postat av: hanna 2009-04-27 12:04:14 [svara]
Jag brukar blondera mitt hår lite då och då. De 2 sista gångerna så använde jag mig av avfärgning och blev väldigt nöjd. Från L\'oréal, supreme blonde tror jag den hette. Men jag brukar använda mig av Matrix so silver schampoo för att få bort gula skiftningar som kan bli i håret när man gör det själv.


Postat av: Susanne 2009-11-6 18:46:00 [svara]
jag har en kompis som blekt sitt hår. hennes hår blev som gummi efter. fast hon gick ioförsej från mörkbrunt toning till knallblont på en eller två veckor. men ja har hört att avfärgning inte är bra alls. gör det inte. jag skulle aldrig göra det. om du vill få ljusare gör många slingor istället. slingor döljer ju också utväxten lite eftersom man redan har olika färger i hela håret!


Postat av: amanda 2009-12-16 18:37:30 [svara]
Vet du om det går att avfärga och sedan färga det ljusbrunt? blir det fint eller blir det bara en äcklig och ful färg? tacksam för svar!


Postat av: Elin 2010-07-17 23:58:02 [svara]
Hej du Ett hem/kokrecept som gor haret mycket ljusare ju mer du anvander det ar matlagningsoda,matlagningattika och schampo.Tvatta haret varannan dag med detta,sa ska du se att det blir ljusare varje gang.Blot haret,massera in massan i haret,lat det sitta ett tag,skolj och sedan bara med schampo-tvatta igen sa att haret blir rent.Det kan ta ett par veckor innan det blir riktigt ljust-men det funkar och ar naturligt och sliter inte som en avfargning eller blekning.Annar har Goldwell en avgfargning som inte sliter alls pa haret och man kan anvanda den tills du uppnatt resultatet du vill.Tro mig-been there-done that.


Postat av: Helena Alonistiotou 2012-03-8 07:52:05 [svara]
Hej du Ett hem/kokrecept som gor haret mycket ljusare ju mer du anvander det ar matlagningsoda,matlagningattika och schampo.Tvatta haret varannan dag med detta,sa ska du se att det blir ljusare varje gang.Blot haret,massera in massan i haret,lat det sitta ett tag,skolj och sedan bara med schampo-tvatta igen sa att haret blir rent.Det kan ta ett par veckor innan det blir riktigt ljust-men det funkar och ar naturligt och sliter inte som en avfargning eller blekning.Annar har Goldwell en avgfargning som inte sliter alls pa haret och man kan anvanda den tills du uppnatt resultatet du vill.Tro mig-been there-done that.


Postat av: Helena Alonistiotou 2012-03-8 07:53:29 [svara]